Waar staat Mercedes bekend om?

Mercedes bestaat sinds 1926 toen Daimler Motoren en de firma Benz fuseerden. Mercedes staat met name bekend om de personenauto’s maar zeker ook om de busjes, bestelwagens, bussen, vrachtwagens en zelfs vliegtuigen. Mercedes staat voor klasse, stijl, kwaliteit en smaak.

Bron: wheelpoint.nl

Mercedes ontwikkelde de eerste zelfrijdende auto

Ford probeerde niet alleen Ferrari te kopen, maar probeerde later ook Alfa Romeo te kopen

In de jaren 80 boog Mercedes zich al over de zelfrijdende auto. Dat was toen uiteraard nog een vaag onderwerp. Na jaren onderzoek en dankzij Europese steun presenteerde het merk in 1995 een S-Klasse die helemaal alleen van München naar Kopenhagen reed en weer terug. Op de Duitse snelwegen haalde de auto meer dan 175 km/u.

Bron: vroom.be

Mercedes was de dochter van een racepiloot

De Porsche 911 moest eigenlijk 901 heten

Emil Jellinek, uit Oostenrijk-Hongarije maar geboren in het Duitse Leipzig, was een man van vele talenten: consul, racepiloot en zakenman, en groot bijdrager tot het succes van Benz. Hij nam regelmatig deel aan races onder het pseudoniem “Mercedes”, de naam van zijn dochter. In 1902 liet hij de naam “Mercedes” beschermen.

Bron: vroom.be

Hoe komt Mercedes aan zijn grijze kleur in de racerij?

Dit is misschien wel het bekendste weetje in heel Mercedesland. Toen in 1934 Mercedes ging racen met hun W25 werd hij te zwaar bevonden voor de regelgeving. De oplossing van de ingenieurs? Alle lak er af schrapen! Daardoor bleef er alleen nog maar puur metaal over. De media gaf hem dan ook al snel de naam “Silver Arrow”. Mercedes’ typerende lakkleur was geboren…

Bron: autofans.be

De eerste productiediesel was een Mercedes

Het bijzondere verhaal achter cruisecontrol

In 1936 kwam Mercedes met de 260D, de eerste productiewagen met dieselmotor. De zelfontbrander ontstond op het einde van de 19de eeuw, en was aanvankelijk vooral bedoeld voor boten en vrachtwagens.

Bron: vroom.be

Hoe ontstond het logo?

Irritaties tijdens het rijden

Aanvankelijk bestond het logo uit de naam Mercedes, in een ovaal. Maar dat leek te veel op het Maserati-logo. Vervolgens werd het logo gewijzigd in een driedimensionale gouden ster. De drie punten markeerden de heerschappij te land, ter zee en in de lucht.

Bron: autoreview.nl

Wat is de slogan van Mercedes?

De eerste Ferrari
was geen Ferrari

The best or nothing is de slogan van Mercedes als het gaat om de luxe personenauto’s. Het Mercedes-Benz merk staat voor luxe en biedt goede kwaliteit.

Bron: vaartland.nl

Wat betekenen de cijfers bij Mercedes?

Mercedes werkt al langer met cijfers die, in eerste instantie, ook naar de motorkenmerken van de wagens verwijzen. Zo betekent het cijfer 200 dat de wagen over een 2-liter motor beschikt, terwijl 300 betekent dat een wagen een 3-liter motor heeft.

Bron: ikwilvanmijnautoaf.be